
مزوتراپی در ریزش موهایی که غالباً دلایل هورمونی دارد و تنها داروی واقعی موثر در درمان ریزش مو فیناستراید می باشد. اما مصرف خوراکی این دارو عوارض مهمی مانند ناتوانی جنسی و بزرگ شدن سینه را دارد. در مزوتراپی سر علاوه بر فیتاستراید، مواد موثر بسیاری مانند بیوتن، روی و … وجود دارد که مستقیماً به پوست مو تزریق میشود. بدین ترتیب مقادیر بسیار زیادی از دارو به فولیکول میرسد بدون اینکه جذب سیتمیک و اثر ناخواسته ای داشته باشد.
تاریخچهی مزوتراپی
مزوتراپی نخستین بار توسط فرانسویها در سال ۱۹۵۲ برای درمان ناشنوایی بهکار رفت. یک پزشک فرانسوی با تزریق داروی پروکائین در اطراف گوش یک فرد ناشنوا سبب شد این بیمار شنواییاش را دوباره بدست آورد. سپس پزشکان از روش مزوتراپی برای درمان برخی مشکلات موضعی و تسکین درد استفاده کردند. در سالهای اخیر مزوتراپی بهعنوان یک روش درمانی مؤثر برای درمان مواردی مثل مشکلات پوستی صورت و گردن، پف چشم، تیرگی و چروک دور چشم، چاقی و درمان سلولیت، از بین بردن چروکها و لکههای پوست و درمان ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرد.
برای درمان ریزش مو
طبق بررسیهای پزشکان متخصص، نتیجه و عوارض مزوتراپی در افراد مختلف متفاوت است. به طور مثال درمان کم پشتی، ریزش مو سکهای و آلوپسی ژنتیکی، ریزش های موضعی از طریق روش مزوتراپی برای عده ای با نتایج مثبت همراه است و برای عده ای دیگر نتیجهای ندارد. علل عمدهی ریزش مو در افراد مختلف موارد زیر است:
- کمبود مواد مغذی مناسب
- کاهش جریان خون به پوست سر
- عدم تعادل هورمونی در اطراف فولیکولهای مو
- تولید بیشازحد هورمون آندروژن
برای درمان کمپشتی و ریزش مو از طریق روش درمانی مزوتراپی، محلول مزوتراپی با دز و درصد خاص که متناسب با نیازها بیمار تنظیم شده، به پوست سر تزریق میشود. محلول مزوتراپی حاوی ترکیبات خاص، مواد شیمیایی، مواد معدنی، آمینو اسیدها، ویتامینها، اسیدنوکلئیکها و کوآنزیمها است،این روش درمانی بهتدریج سطح هورمونها را متعادل میسازد، که همین مسئله موجب تقویت و رشد موهای جدید، سالم، ضخیمتر و قویتر خواهد گشت.