دستگاه شاک ویو D-ACTOR1000 ULTRA معرفی و مزایا و مراقبتها
این دستگاه توسط شرکت دانشبنیان اکسون طراحی و تولید شده است. نتایج بالینی که توسط تراپیستها گزارش شده، حاکی از آن است که این دستگاه عملکرد مطلوبی داشته و اثر درمانی بالایی دارد درحالیکه در مقایسه با نمونههای مشابه تعداد جلسات درمانی کاهش یافته و رضایت بیماران افزایش پیدا میکند.
در ادامه برخی از نتایج بالینی که توسط یکی از کلینیکها ثبت شده است را میتوان مشاهده کرد.
شاکویو تراپی
شاکویوتراپی یکی از متدهای روز درمانی در زمینه درمانهای فیزیوتراپی است که به عنوان جایگزینی جهت عملهای جراحی شناخته میشود. این تکنولوژی با ارسال امواج صوتی بر بافتهای آسیب دیده منجر به افزایش گردش خون شده و تولید کلاژن را تحریک کرده و به بهبودی بسیاری از بیماریها کمک میکند، رِنج فرکانسی دستگاه شاک ویو و امواجی که ساطع میکند در محدوده غیرتهاجمی و بدون عوارض برای بدن انسان محسوب میشود که این امواج از طریق اپلیکاتور دستگاه و از طریق سطح پوست به بافتهایی که در آنها احساس درد و یا ناراحتی وجود دارد انتقال مییابد.
از این تکنولوژی در ابتدا جهت شکستن سنگهای کلیه استفاده میشد ولی امروزه با درک بیشتر از امواج درمانی شاکویو و اثراتی که بر بافتهای مختلف بدن دارد در درمان بسیاری از بیماریها استفاده میگردد.
امواج شاکویو در بدن انسان و اعمال آن بر بافتهای آسیب دیده سبب افزایش شرایانات خونی شده و به بهبود اکسیژنرسانی و بهبود دریافت مواد مغذی توسط بافتها میانجامد.
همچنین از اثرات دیگر شاکویوتراپی میتوان به تحریک تولید کلاژن اشاره داشت، یکی از عوامل مهم جهت آغاز پروسههای درمانی در بافتهای عضلانی، اسکلتی و همچنین تاندونهای بدن انسان، کلاژن است. تحریک تولید کلاژن به تسریع روند بازسازی بافتهای آسیب دیده کمک زیادی میکند که با تکنولوژی شاکویو این امر محقق شده است.
چه زمانی از شاکویوتراپی استفاده میشود؟
از روش درمانی شاکویوتراپی زمانی استفاده میگردد که بیمار پس از گذشت شش ماه هنوز سطحی از کلسیفیکاسیون (یا انباشت بیش از حد کلسیم در بافتها) و یا تاندونوپاتی (دردها و التهابات مزمن تاندونها) در بدنش موجود باشد و از درمانهای معمول فیزیوتراپی و یا درمانهای سنتی جواب نگرفته باشد. لازم به ذکر است که انجام درمانهای شاکویوتراپی نیازمند بررسی دقیق و گاها انجام تصویربرداریهای دقیق پزشکی است تا میزان و علت عارضه مشخص شود.
شاکویو تراپی در درمان چه بیماریهای مورد استفاده قرار میگیرد؟
از کاربردهای شاکویوتراپی به صورت اجمالی و خلاصه میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
درمان خار پاشنه
درمان تنیس البو
بورسیت لگن یا سندروم درد تروکانتر بزرگ
درد لبه تحتانی کشکک زانو؛ زانو درد
ضایعه تاندون آشیل یا تاندینوپاتی آشیل
سندروم درد مایوفاشیال
کمک به ترمیم استخوان
سندرم پریفورمیس
سندرم استرس تیبیا
سندرم اصطکاک ایلیوتیبیال
کاهش اسپاسم عضلانی
مزیای استفاده از شاکویوتراپی چیست؟
از مزایای استفاده از شاکویوتراپی میتوان به رفع نیاز به عملهای جراحی در برخی بیماریها اشاره داشت، با توجه به روند درمانی و تاثیرگذاری عمیقی که شاکویوتراپی بر عارضههای مختلف بدن انسان دارد نیاز متخصصان را به عملهای جراحی جهت درمان برطرف میسازد، این امر به پایین آمدن زمان درمان و پایین آمدن دورههای نقاهت بعد از درمان بسیار کمک میکند و همچنین خطر عفونتهای بعد از عملهای جراحی را نیز از بین میبرد. این روش کاملا غیرتهاجمی محسوب شده که در طی درمان بیمار احساس راحتی دارد و تاثیرگذاری آن نیز بیشتر از روشهای سنتی فیزیوتراپی مانند یخ درمانی و ماساژ درمانی و.. است.
عوارض شاکویوتراپی
یکی از مزیتهای مهم این تکنولوژی غیرتهاجمی آن است که در حین تاثیرگذاری بر بافتهای آسیبدیده درمانی، کمترین عوارض جانبی را به همراه میآورد، عوارض جانبی استفاده از شاک ویو تراپی بسیار ناچیز است به طوری که بعد از گذشت چند روز کاملا از بین میرود، از عوارض جانبی بعد از درمان میتوان به بیحس شدن، درد و سوزش منطقه اعمال شده اشاره داشت.
مراقبتهای بعد از شاکویو:
بهتر است که پس از جلسات شاکویوتراپی از فعالیتهای سنگین مانند ورزش کردن، دویدن و انجام حرکات ورزشی سنگین دوری کرده و مدتی را به استراحت کامل بپردازید تا روند درمانی بهترین اثرات خود را بر جای بگذارد.
در صورت وجود درد در بافتی که درمان بر روی آن اعمال شده میتوانید از داروهای تسکین درد استفاده نمایید، اما استفاده از داروهای ضدالتهابی و استفاده از یخ بر روی منطقه درمان شده به هیچ وجه توصیه نمیگردد چرا که روند درمانی را با اخلال مواجه میکند.
شاکویوتراپی چقدر در درمان بیماریها اثرگذار است؟
با توجه به بازخوردهای دریافت شده از بیماران و همچنین متخصصین فیزیوتراپیست، بیش از هشتاد درصد بیماران پس از طی جلسات شاکویوتراپی، کاهش درد و کاهش التهاب و بازگشت به عملکرد طبیعی بافت آسیب دیده را گزارش کردهاند که همین امر یکی از دلایل محبوبیت استفاده از شاکویوتراپی در میان متخصصین درمانی و فیزیوتراپی است.