عوارض هایفوتراپی

هایفو تراپی

در خصوص عوارض هایفوتراپی چه می دانید؟ آیا تا به حال در آینده به خود نگاه کرده اید؟ فرقی نمی کند که در چه سنی باشید به احتمال قوی چین و چزوک های ریز و درشت و  عمقی و سطحی زیادی را بر روی صورت خود دیده اید که بر روی پوستتان ایچاد شده اند. روش های درمانی بسیار زیادی نیز برای شما وجود دارد که بتوانید این چین و چروک های آزار دهنده را از بین ببرید، اما این در حالی است که باید بتوانید بهترین روش و همچنین کم خطرترین روش ممکن را انتخاب کنید. هایفوتراپی یکی از این روش ها به حساب می آید که در ادامه قرار است در خصوص عوارضی که از خودش بر روی پوست باقی می گذارد، صحبت کنیم.

هایفوتراپی یا روش استفاده از امواج مافوق صوت جز مواردی است که برای درمان مشکلات پوستی از آن استفاده می شود. ناگفته نماند که این روش در ابتدا به منظور درمان سلول های سرطانی استفاده می شد، اما در حال حاضر تنها استفاده و کاربردی که این روش دارد در خصوص سلول های سرطانی نیست، بلکه شل شدگی، افتادگی پوست و…را نیز می توان با روش هایفوتراپی درمان کرد. در این بین بهتر است تنها به مزیت های این روش نپردازیم، بلکه از مشکلات و عوارض هایفوتراپی که این روش می تواند با خود به همراه بیاورد نیز آگاه باشیم.

عوارض هایفوتراپی

عوارض جانبی هایفوتراپی

مسلما هایفوتراپی نیز به دلیل امواجی که با شدت بالا به پوست می فرستد و سبب ایجاد تغییرات می شود، دارای عوارضی نیز می باشد. در ادامه به بررسی تک تک این عوارض و همچنین مشاهدات و گزارشاتی که در این زمینه ارائه شده بودند، می پردازیم تا هرچه بهتر و بیشتر بتوانیم در خصوص این موضوع تصمیم گیری کنیم.

۱-درد در ناحیه درمان

اولین و مهمترین عارضه جانبی که جز عوارض هایفوتراپی از نوع مهم به شمار می رود، مربوط به ایجاد درد در ناحیه تحت درمان است. دردی را که احساس می کنید به علت شدت امواج تابیده شده است، معمولا این نوع از درد به سرعت از بین می رود، اما گاهی اوقات در افرادی که پوست به شدت حساسی دارند، درد باقی می ماند.

۲-آسیب به پوست

معمولا اگر هایفوتراپی توسط پزشک متخصص و متبحر انجام نشود و یا آن که اپلیکاتور دستگاه را به صورت مناسب بر روی پوست قرار ندهند، امکان آسیب به بافت پوست وجود دارد. آسیب به بافت پوست به معنای آسیب به سلول های زنده پوست است که می تواند سبب مرگ این سلول ها، تغییر در روند کلاژن سازی سلول ها و…شود. در غیر این صورت و در صورت رعایت تمام شرایط، پوست هیچ آسیبی نمی بیند، زیرا اشعه اولتراسوند به لایه های زیرین پوست تابانده می شود و پوست درگیر این اشعه ها نخواهد شد.

۳-آسیب چشم

در موارد بسیار نادر که پزشک اصول درست کار را نمی داند و یا آن که دستگاه فرستنده اشعه بسیار قدیمی و از کار افتاده شده باشد، احتمال دارد که میزان اشعه تابیده شده کمتر یا بیشتر از حد عادی باشد و یا آن که زاویه ای که در نظر گرفته اید تا اشعه را به آن بتابانید، دچار انحراف شده و به قسمت بالاتر یا پایین تر تابانده شود. در چنین مواردی اگر از هایفوتراپی در اطراف چشم و یا پیشانی استفاده کنید، احتمال آسیب دیدن چشم نیز وجود دارد که البته جز نوادر محسوب می شود.

۴-بدتر شدن شرایط پوست

مورد چهارم در بین عوارض هایفوتراپی که همچون آسیب چشم ها، باز هم بسیار نادر است، مربوط به بدتر شدن شرایط پوست می شود. باز هم بی تجربگی پزشک می توان مهم ترین مولفه در ایجاد شدن این عارضه به حساب بیاید. بدتر شدن پوست می تواند شامل شل تر شدن، افتادگی و…شود. زمانی که شرایط پوست شما بدتر از قبل شود مسلما نشان دهنده آن است که نمی توانید مجدد از روش هایفوتراپی برای بهبود شرایط پوستی خود استفاده کنید و قطعا باید به دنبال روش های دیگر درمانی پوستی بگردید.

۵-ایجاد سردرد

سردردها به دلایل مختلفی می توانند بروز پیدا کنند. این در حالی است که پس از انجام هایفوتراپی ممکن است به دلیل تابش امواج الکترومغناطیسی به صورت، سردرد بروز پیدا کند. گاهی اوقات پس از انجام هایفوتراپی سردرد در ناحیه پیشانی ممکن است چند هفته ادامه داشته باشد. این سردرد معمولا به سرعت از بین می رود، اما اگر شدت هایفوتراپی زیاد باشد، میزان سردرد نیز بیشتر می شود و مدت زمان از بین رفتن آن نیز طولانی تر خواهد بود.

۶-بی حسی پوست و آسیب به بافت عصبی

از جمله شدیدترین عوارض هایفوتراپی که در مواقع خاصی ممکن است بروز پیدا کند، بی حسی پوست است. بافت موجود در پوست دارای اعصاب بسیار زیادی است و در صورتی که هایفوتراپی به شیوه درستی انجام نشود این اعصاب دچار مشکل می شوند. سلول های عصبی معمولا در عمق بیشتری از پوست قرار می گیرند و امکان آسیب آن ها با امواج هایفوتراپی کمتر است، اما در صورتی که شدت امواج بالاتر باشد، ممکن است این سلول ها نیز آسیب ببینند.

در پی آسیب سلول های عصبی ممکن است قسمتی از صورت بی حس شده و یا حتی فلج شود. گاهی اوقات این فلجی اگر شدید باشد می تواند دائمی شود، گاهی اوقات نیز تا چندین ماه طول می کشد. اما در بهترین حالت اگر سلول های عصبی آسیب دیده باشند، به احتمال بسیار زیاد تا حدود ۲ هفته پس از انجام عمل هایفوتراپی این آثار از بین خواهند رفت.

۷-افزایش رنگدانه های پوستی

مورد هفتم در حوزه عوارض هایفوتراپی در خصوص افزایش میزان رنگدانه های پوستی است. رنگ دانه های پوستی داخل فولیکول های رنگدانه در پوست قرار دارند و سبب می شوند تا پوست شما گندمگون، سبزه و یا حتی سیاه باشد. همان طور که گفته شد هایفوتراپی روشی است که از طریق آن امواج فراصوت به پوست تابیده می شود. سلول های تولید کننده رنگ دانه ملانین نیز در پوست قرار دارند. اگر این سلول ها تحت اشعه هایفوتراپی قرار بگیرند، به احتمال زیاد تحریک شده و رنگدانه های بیشتری را تولید خواهند کرد. معمولا رنگدانه های بیشتر نیز بر روی پوست ظاهر شده و سبب تغییر رنگ جزئی پوست می شوند.

به دلیل آن که هایفوتراپی به صورت نقطه ای و ناحیه ای به پوست می تابد، ممکن است در اثر برخورد اشعه با برخی از قسمت ها رنگدانه ها فعال شده و سبب تیره تر دیده شدن آن قسمت از پوست شوند. این در حالی است که همین موضوع می تواند لکه های پوستی را به وجود بیاورد که به هیچ وجه خوشایندتان نخواهد بود.

عوارض هایفوتراپی

آیا هایفوتراپی باعث تورم می شود ؟

به دلیل استفاده از امواج هایفوتراپی بروز تورم و التهاب در افرادی که دارای پوست حساسی هستند موضوعی کاملا عادی و رایج خواهد بود. تورم و التهاب می تواند از جمله عوارضی باشد که طی هایفوتراپی بروز پیدا می کند.  این مورد از عوارض هایفوتراپی در واقع اگر درمان درست و اصولی انجام شود، نباید رخ دهد؛ اما در مواردی که پزشک از مهارت لازم برخوردار نیست، یا آن که از روش هایفوتراپی زیاد استفاده شود و یا آن که پوست فرد بسیار حساس باشد، امکان بروز التهاب، تورم و حتی کبودی نیز وجود دارد. البته جای نگرانی نیست، زیرا تمامی این موارد در عرض ۲۴ ساعت پس از انجام هایفوتراپی برطرف می شوند. در صورتی که این موارد رفع نشدند، بهتر است سریعا به پزشک معالج مراجعه کنید.

جمع بندی نهایی

به طور کلی هایفوتراپی روشی درمانی است که عوارض بسیار کمی در خصوص آن گزارش شده است. این روش درمانی معمولا به سرعت انجام می شود و فرد می تواند بلافاصله پس از انجام آن به محل کار خود بازگردد و فعالیت های روزانه اش را از سر بگیرد. گاهی اوقات ممکن است هایفوتراپی بنا به دلایلی که گفته شد، عوارضی را نیز برای افراد ایجاد کند که البته بسیار نادر هستند.

با این وجود بهترین کار آن است که ابتدا در خصوص این روش، نوع پوستتان، عوارض هایفوتراپی مختلف و اینکه آیا هایفوتراپی برای پوست شما مناسب است یا خیر، اطلاعات کافی و لازم را به دست آورید. پس از آن که مطمئن شدید می توانید از این روش استفاده کنید، بهتر است به دنبال یک کلینیک معتبر و مرجع مناسب برای انجام کار خود بگردید. پیدا کردن پزشک معتمد می تواند گزینه بسیار مهمی باشد. مراقب های پیش از درمان و پس از درمان را نیز فراموش نکنید. در این صورت احتمال بسیار کمی وجود دارد که دچار عارضه های حاصل از هایفوتراپی شوید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید