
خستگی چیست؟
خستگی و بیحوصلگی یک حس رایج است. این حس زمانی روی میدهد که فرد به فعالیت و اشیا پیرامون خود علاقهای ندارد و از آنها لذت نمیبرد. احساس عدم رضایت و علاقه نسبت به یک فعالیت، میتواند منجر به خستگی و بیحوصلگی شود. همچنین این حالت ممکن است زمانی رخ دهد که احساس انرژی زیادی دارید اماهیچ جا نمیتوانید آن را تخلیه کنید. همچنین ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که به سختی بر روی یک کار تمرکز میکنید.
اغلب ما گهگاه یا حتی همیشه، احساسِ بیحالی و خستگی میکنیم. خستگیِ واقعی چیزی بیش از احساس خوابآلودگی است و ناخواسته فکر شما را درگیر غلتیدن در رختخواب و فراموش کردن کارهای روزمره میکند. این احساس به طور نامحسوس در زندگی روزانهی ما رخنه کرده و سلامتی فیزیکی و روانی ما را آنقدر تحت تأثیر قرارمیدهد که انجام کارهای روزمره برایمان بیش از حد سخت میشود.
این مشکل روابط ما با دیگران را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. دیگران این احساس ما را درک نمیکنند، مگر اینکه خودشان آن را تجربه کرده باشند و تا وقتی که این تجربه را ندارند، شما از دید آنها فقط یک فرد تنبل هستید که فکر و ذکرش خوابیدن است.
علت و علائم خستگی:
خستگی وضعیت بسیار مبهمی است و کنترل آن سخت است. شما ممکن است بدلایل زیر دچار این مشکل باشید:
- خستگی فیزیکی.
- خستگی احساسی.
- خستگی از سر بیماری.
- خستگی از بیماری دیگران.
- خستگی بخاطر بیماری قند
- خستگی بدلیل افسردگی
- خستگی بدلیل تروئید از کنتل خارج شده
- خستگی بدلیل سندروم پیش از قاعدگی PMS
- خستگی بدلیل عدم ورزش و تحرک
- خستگی ناشی از کمبود ویتامین D
- خستگی ناشی از محیط زندگی
شما میتوانید دلایل خستگی و عدم انرژی خود را با رفتن به پزشک پیدا کنید و یا میتوانید در زندگی روزانه خود دقیق شوید تا متوجه عوامل به وجود آورنده این حس شوید.
در خصوص مواردی که توصیه پزشکی نیاز ندارد در این مقاه به شما کمک خواهیم کرد.
علائمی که ممکن است به همراه خستگی و بیحالی نمود پیدا کنند:
گاهی به همراه علائم مربوط به اختلالات احساسی و روانی فرد دچار ضعف و بیحالی هم میشود، این علائم عبارتند از:
- اضطراب
- تغییرات خلق و خو، شخصیتی یا رفتاری
- افسردگی
- اختلالات حافظه، تمرکز، صحبت کردن، خواندن یا نوشتن
- بی قراری و تغییرات خلق و خو
- کاهش سطح انرژی
- کسالت یا رخوت
- اختلالات خواب
راهکارهای عمومی برای درمان بی حوصلگی و خستگی:
اگر بیحوصلگی بدلایل بیماری نباشد با استفاده از برخی راهکارهای عمومی میتوان به بهبود آن کمک کرد.
-
کمی خلاقیت به خرج دهید
ریشه بسیاری از بیحوصلگیها روزمرگی و درگیری در یکنواختی زندگی است. خلاقیت کلیدی است که میتواند بسیاری از ما را از این یک نواختی نجات دهد و تجربیات نوینی را در اختیار ما قرار دهد. برای اینکه بتوانید روحیه خلاقانه خود را به کار بگیرید پرداختن به انواع فعالیتهای هنری نظیر موسیقی، نقاشی و نوشتن خیالپردازیهای روزمره میتواند گزینههای مناسبی باشد.
-
دست به عمل بزنید:
بیحوصلگی انسان را در دامی اسیر میکند که باعث میشود شروع فعالیتها بسیار سخت باشد. اما اغلب افراد اگر بتوانند بر این موضوع غلبه کنند و انجام کاری را شروع کنند بهسرعت تغییر روحیه خود را احساس کرده و میفهمند که چقدر از میزان بیحوصلگی آنها کاسته شده است. در همین راستا بکوشید فعالیتهای سادهای نظیر پیاده روی، یا انجام ورزشهای بسیار سادهای را شروع کنید. هرگونه فعالیتی که بتواند احساس نشاط شما را افزایش دهد به مرور از تکرار احساس بیحوصلگی در زندگی شما خواهد کاست.
-
به بهداشت خواب خود توجه کنید:
افرادی که دچار مشکلات اختلالات خواب هستند اغلب در طول روز احساس بیحوصلگی زیادی میکنند و کسالت و بیحوصلگی بیش از دیگران به سراغ آنها میآید. از همین رو تلاش کنید تا ریتم خواب منظمی داشته باشید و در صورتی که به اختلال خواب خاصی نظیر بیخوابی یا کابوسهای شبانه دچار هستید به یک روانشناس برای بهبود مشکل خود مراجعه کنید.
-
از فعالیتهای آرامش بخش کمک بگیرید:
هرچقدر در طول روز احساس آرامش و رضایت روانی شما بیشتر باشد خستگی و بیحوصلگی کمتر شما را درگیر خود میسازد. برای اینکه بتوانید استرسهای روزمره خود را مدیریت کنید و سلامت روان خود را ارتقا ببخشید، کمک گرفتن از ورزشهایی نظیر یوگا و استفاده از تکنیکهای روانشناسی نظیر ریلکسیشن و فنون ذهن آگاهی تا حد بسیاری میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
نکته: اگر علائم شما حاد است و شرایط بدی دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.
برای گرفتن مشاوره رایگان در خصوص خدمات سیب سبز اینجا کلیک کنید.